De clown weerspiegelt je ware zelf

Durf jij te zijn wie je echt bent? Jezelf te voelen?
Of vind je het stiekem doodeng en durf je je niet te uiten? niet te zeggen wat je echt denkt, ziet en voelt.
Voel je je verloren of vervreemd van jezelf of misschien zelfs wel innerlijk verdeeld?
Duw je je eigen emoties weg, omdat je juist niet wilt voelen wat er diep van binnen is. Doe je er alles aan om te kunnen overleven in plaats van te leven.

Grote kans dat jij je in 1 of meerdere uitspraken hieronder herkent

Ik ben niet wie ik ben
en ik doe niet wat ik zou willen

Je wilt heel graag JEZELF zijn -ALL-IN CLUDED zelfs met je gekke maffe suffige en irritantje trekjes… die jou jou maken en echt bij jou horen…

Maar er zijn delen van jezelf die je liever niet aan anderen laat zien. Delen waar je je voor schaamt. Deze schaamte houdt je eigen authentieke echtheid verborgen. Dat doet pijn… want je mist (een deel van) jezelf.

Angst voor wat anderen van je zullen vinden houdt je tegen om alles in jouw bestaansruimte te geven en belemmert je om VOLUIT te kunnen leven.

Ik kom maar niet uit mijn hoofd

Het lijkt wel of ik daar woon hoe kan ik ooit afdalen naar mijn hart?

Er is helemaal niks mee om geregeld met je hoofd erbij te blijven… Je hebt je hoofd ook nodig bij een heleboel dingen, maar als je alleen nog maar in je hoofd leeft mis je het GEVOEL dat je leeft. Dan heb je niet zo veel contact met je emoties die je leven inkleuren, en je laten ervaren dat je HEERlijk mens bent.

Ik ben bang om te voelen
en voor dat wat er komen gaat…

Jezelf voelen doe je liever niet… contact met je eigen emoties maken is spannend en soms ook gewoon eng. Je duwt sommige gevoelens liever weg omdat ze te pijnlijk zijn. Daardoor durf je niet en-of lukt het je niet om echt emotioneel in het NU aanwezig te kunnen zijn.

Ik kan niet (meer) lachen

Je mist het lachen, het HEERlijke bulderen, het letterlijk in je broek piezen van het lachen waarbij de tranen over je wangen lopen, het grinniken om jezelf, omdat je je zelf niet al te serieus neemt en jezelf met een korreltje zout durft te nemen.

Verlang je naar verbinding met jezelf en anderen?

Ten diepste zijn wie je bent en je vrij uiten!

Je bent op zoek naar een originele manier om uit je hoofd te komen en contact te kunnen krijgen met je kleurrijke hart-essentie…

Volgens Brene Brown is kwetsbaarheid de kern van schaamte en angst en onze strijd voor WAARDIGHEID, maar het is ook de oorsprong en birthplace van vreugde, plezier, creativiteit, van erbij horen en LIEFDE.

Wil je graag meer vreugde, plezier creativiteit en (ZELF)liefde ervaren? Je eigen kwetsbare menselijkheid omarmen?

Kom dan voelend spelen en spelend voelen bij Clown en coaching en ontdek de helende plezierige kracht van spelen met het kleinste maskertje ter wereld

Laat het rode neusje je helpen om jezelf te voelen en op gemak te leren zijn bij je eigen emoties

Ten diepste zijn wie je bent en je vrij uiten!

De LEEFensvisie
van de clown

De clown LEEFt volledig in het NU. Voelt, deelt en speelt met dat wat er is en ontstaat! Durft zich zelf te voelen en is helemaal oke met zijn eigen emoties. Zelfs met zijn eigen ongemakkelijkheid … en schaamte. En daar ontstaat het bevrijdende spel! Een clown is net een wandelend hart en blijft altijd zijn eerlijke originele zelf. Gevoelens spelen dus een grote rol en mogen gezien worden. Een lach en een traan liggen dan ook heel dicht bij elkaar.

Clown en coaching
is een originele speelse vorm
van ZELFexpressie

Om je zelf en je eigen binnenwereld te ontdekken.
ZIJN wie je bent voor voelend te spelen en spelend te voelen.
Een mooi instrument voor herstel, persoonlijke groei en ontwikkeling.

Cown en coaching wie ben ik

Ik ben Femmy

Ik heb zo vaak gedacht en gevoeld.. Ik ben niet wie ik ben en ik doe niet wat ik wil..

Maar ik kon er de vinger maar niet opleggen, ik begreep totaal niet waar het vandaan kwam en waarom het steeds maar weer terug kwam. Net als de clown in mijn leven.. Mijn clown en ik kunnen niet zonder elkaar maar soms ook even niet meer met elkaar…

De clown is toch wel een rode draad in mijn draad in mijn leven.. Het begon op de allereerste dag van de middelbare school dat ik letterlijk de keuze maakte en nu ga ik als clown door het leven. ´Want op deze nieuwe school mogen ze vooral niet weten hoe ik me echt voel..

Spelen is helen

Het zichtbare en voelbare resultaat
van clown en coaching

N

je ontwikkelt het vermogen om emotioneel in het NU aanwezig te kunnen zijn en blijven

N

je durft jezelf te voelen en bent meer op je gemak bij je eigen emoties

N

je voelt je vrijer in je eigen lijf

N

je leert om je echte originele zelf (volledig) te aanvaarden, je mooie en minder mooie kanten

N

op een leuke manier word je uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen

N

je kunt je eigen stem vrijer en krachtiger inzetten

N

je durft je eigen kwetsbaarheid op een speelse manier te delen

N

je ontwikkelt jouw eigen originele manier van LEF en zelfvertrouwen

N

je leer de controle los te laten zodat je onbevangen door het leven kan gaan

N

je durft HEERlijk te schitteren en STRALEND te falen..

N

je durft je impulsen en je intuïtie te volgen

N

je zelf bewustzijn groeit, zodat je krachtiger in het leven zal staan

Ervaringen van mensen die de kracht van helend spelen ontdekt hebben

De NEUS geeft me vrijspraak om kind te zijn

Ik had er lang naar uitgekeken. Clownen. Proeven. Ruiken. Voelen. En nog veel meer …
Allemaal vreemde gezichten. Eerst wat onwennig. Femmy sprak de groep enthousiasmerend aan.
En al snel gingen we spelen, zonder woorden.
Bij één spelvorm liepen we met z’n vijven achterelkaar in een rij. Om de beurt ging er iemand voorop, die een beweging maakte. De groep deed de beweging na. Toen ik voorop stond voelde ik ineens een enorme verantwoordelijkheid op m’n schouders. Ik dacht, als dat maar goed gaat!!! Voelde me bang.
Op dat moment sprak Femmy me ferm aan en zei: ‘Jij bent de leider van deze groep vrouwen, laat dat maar es even zien! Maak jouw beweging en dan zullen ze jou volgen!’
Op dat moment zei Femmy precies het juiste, ze zette mij in m’n kracht en ik werd door haar ‘aan’ gezet. Ik ontving haar reactie en dacht: Als ik de leider ben, dan zal ik ‘t goed laten horen! Het ielige, onzekere pasje wat ik wilde inzetten liet ik in een mum van tijd los, dat maakte plaats voor een marcherende stamp. Stevig en vertraagd, zodat iedereen het bij zou kunnen houden. En dat lukte! In een gelijkmatige, harmonische ganzenpas stampten we door de zaal. Ik voelde de synergie en het plezier, kreeg er zelfs lol in en dacht trots: ‘Yes, dit is leuk en verrassend en ze doen nog mee ook!’
En als ik dan de switch maak naar mijn leven, dan herken ik mezelf hier wel in. In ‘t gewone leven vind ik namelijk best spannend om een leidersrol in te nemen. De angst voor verantwoordelijkheid en dat ‘t ‘mis’ zou kunnen gaan, staat me dan in de weg om de sprong te wagen. Deze oefening bracht een nieuw licht op mijn rol als leider. Ik hoef me niet door angst te laten leiden, maar mag die rol op me nemen als dat past. Deze persoonlijke ervaring geeft me weer een boost in de goede richting! Ik geloof weer een beetje meer dat ik kan leiden!

Dus.. Clownen is bij Femmy veel meer dan grappig zijn!

De rode neus geeft je de vrijspraak om kind te zijn, te spelen en kwetsbaar te zijn. Dat kleine maskertje is geen masker, maar daagt mij uit mezelf te laten zien! Het is leren voelen, wat oefeningen met je doen. En zo een vertaalslag maken naar het gewone leven. Clownen en persoonlijke groei!

Femmy is daarbij mijn grootste supporter. Ze voelt met me mee, en weet mij daarin aan te sturen. (En er komt een hoop gevoel langs …) Ze neemt waar en benoemt, zonder direct betekenis te geven. Ze geniet van wie ik ben en wat ik met mijn unieke lichaamstaal communiceer. En geeft dat met een glimlach weer terug.

Anoniem

GROOTS en intens

Het begon stil. Staand.
Gezicht ontspannen en schouders los.
Rustmoment. Nog een.
Ineens gebalde vuisten en armen die stijgen.
Hoger en hoger.
Het gezicht spant aan en de mond gaat open.
Ik wacht het geluid af.
De schreeuw. Vol.
Zonder restricties, zonder handboeien.
Een vrije schreeuw met de kracht van een waterval. Hij dendert door de ruimte.
Stopt net zo abrupt als hij begon.
Ogen open.
Rust. Galm
Een schreeuw die je zelfs blind kon zien.
Er zat nog meer in.
En Femmy haalde het eruit.

Door de lens van de fotograve Eva Smeets..

Ik huil dus ik lach

Het zelf aangeleerde gedrag. Als een ander maar gelukkig is. Ontvangen heeft geen zin, dus geef ik maar. Clown en coaching liet me zien dat IK er ben. En dat het goed is om te zijn en te ontvangen. Neem je moment en laat het binnenkomen en gebeuren. Verander naar wie je bent. Je bent mooi en waardevol. Neem je moment en VOEL! Met een traan of een lach. De coaching heeft me geraakt en me een hele middag bij mezelf gebracht. Iets waar ik heel bang voor ben. Mijn leven is 1 groot spel. Maar vandaag niet. Vandaag was ik LEON.

Leon

durven voelen clown en coaching

Durven voelen

Vaak hebben we een goede reden
om niet te voelen,
om weg te blijven van onze emoties.

Maar wat als je WEL zou durven voelen……

Dat je contact kan maken met de harde
misschien wel verstoten verloren
of zelfs verweesde delen in je zelf
en daarmee kan
KIJKEN naar dat wat GEZIEN wil worden
LUISTEREN naar dat wat GEHOORD wil worden
VOELEN wat heel graag GEVOELD wil worden

En je jezelf zo vrij kunt spelen!
En heerlijk kunt SCHITTEREN en STRALEND kunt falen
op je eigen LEEFenspodium

DAT IS ZO BEVRIJDEND!
En dat is precies wat we doen bij de clown en coaching

durven voelen clown en coaching

Mogelijkheden

Clown en LEEF Proeverij

Een middagje spelen waarbij je aan de kunst van het clownen proeft

Even heerlijk bulderen,

misschien wel letterlijk in je broek piesen van het lachen

Het leven, jouw leven en je eigen mens zijn vieren.

Spelend voelen, voelend spelen.

Zingen, dansen. En nog veel meer..

Zaterdag 26 of Zondag 27 maart

Vanaf 13.00 uur koffie met een origineel gebakje 13.30 tot 17.00 heerlijk spelen. 17.00 afsluitende borrel

Omdat we ook de opening van mijn nieuwe pand vieren Is het geen 77 euro maar kan je er bij zijn voor slechts…

€57

Clown en Coaching

BASIS

2 Dagen clownkunst

Coaching tijdens de training

2x lunch

Koffie thee met wat lekkers

€347

Clown en Coaching

PLUS

Start Verlangensessie

Incl. lunch twv E 97 voor het weekend

2 Dagen clownkunst

Coaching tijdens de training

2x lunch

Afsluitende persoonlijke sessie

Incl. lunch twv. E 97 na het weekend

€527

Clown als LEEFens kunst
waardoor je eigen pure essentie zichtbaar wordt

Praktische informatie

De Clown en coachings2daagse vindt plaats op de prachtige locatie van Theater de Kamers in Amersfoort.

De geplande data voor 2021:
zaterdag 2 april en zondag 3 april
dinsdag 26 april en woensdag 27 april – voor stellen
vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei
maandag 13 juni en dinsdag 14 juni
zaterdag 2 juli en zondag 3 juli – voor stellen
vrijdag 22 juli en zaterdag 23 juli
vrijdag 12 augustus en zaterdag 13 augustus
zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus

Zaterdagochtend tussen half 10 en kwart voor 10 ben je welkom voor een bakkie koffie met wat lekkers. Om 10 uur starten we met het programma.. We beginnen het weekend met een verlangenrondje..

Ik werk met kleine groep zodat er voor iedereen alle ruimte voor persoonlijke aandacht is. Minimaal 4 maximaal 6 mensen.. Zo kan ik iedereen begeleiden in het proces van het zijn, voelen, delen en spelen. Soms kan het zijn dat je blokkeert in de clown, dan stop ik het spel en coach ik je er door heen soms help je als clown er door heen.
Als je aanmelding binnen is ontvang je de factuur wat je twee weken voor aanvang mag betalen. Kan je niet in 1 x betalen? Geen enkel probleem in overleg kan je je het in 2,3 termijnen betalen
Trek makkelijk zittende kleding aan en laat je hakschoenen vooral thuis… kies in plaats daarvan makkelijke gympen of goed zittende schoenen..

Inschrijven

Laat je gegevens achter dan neem ik zo wie zo even contact met je op om je wat beter te leren kennen

Bekijk de algemene voorwaarden
Ik heb liever eerst even persoonlijk contact.

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

10 + 11 =

Veel gestelde vragen

Ik heb angst voor clowns is deze cursus dan wel wat voor mij ?

Je eerdere ervaringen met clowns hebben je angstig gemaakt en je een onveilig gevoel gegeven.

Misschien heb je wel meegemaakt dat er zomaar opeens uit het niets een geschminkte clown achter je ging lopen… Je liet schrikken of jouw overdreven na ging doen waardoor jij je opgelaten hebt gevoelt en misschien zelfs wel een tikkie ongemakkelijk…

Of ben je ontzettend geschrokken van de eng uitziende horrorclowns van halloween..
Dan kan ik me heel goed voorstellen dat je niks met die clowns hebt. En dat je juist daardoor angst voor clowns ontwikkelt hebt.

Ik heb ook niks met zulke clowns.

Ik zou je heel graag willen voorstellen en niet alleen voorstellen maar je ook willen laten kennis maken met een andere clown.

Namelijk jouw eigen clown. Want ik geloof dat jouw clown jouw ware zijn weerspiegelt… Dat wie jij bent zichtbaar word in jouw eigen clown.

En dat je de clown kunt gebruiken als speelse vorm van zelfexpressie om te voelen, te delen en te spelen. En zo je zelf vrij kunt spelen en kunt genieten van het spel en van jezelf!

Zodat de herinneringen aan de nare enge clowns vervangen word door jouw eigen nieuwe ervaringen!
Zullen we samen op clownsavontuur gaan??

Ik heb echt helemaal niks met clowns..

Alleen dat al zou een reden voor je kunnen zijn om je JUIST wel aan te melden voor een clown en coachings2 daagse..

Ik geloof dat de clown, jouw clown je diepste zijn weerspiegeld. En hoe leuk is het om je zelf op een originele manier beter te leren kennen.

Kleine kinderen spelen zo graag. Ze zijn heerlijk vrij en onbevangen, volgen hun impulsen hebben plezier en beleven de mooiste avonturen..

En dat is juist wat de clown is, het spelende kind in onszelf.
In het weekend ga je verbinding maken met het innerlijke kind in jezelf

Dat we vaak onderweg verliezen in ons proces naar volwassen worden en zijn.

Ik nodig je uit om de kracht en het plezier van het spelen te komen ervaren,

En wedden dat je de clown dan heel leuk gaat vinden….

Moet ik dan gemaakt grappig lopen doen?

Nee,

Want het is geen sapperdeflapschool waar je allerlei truckjes leert om de allermooiste figuren van ballonnen in elkaar te flansen. Of waar je over je grote schoenen leert struikelen..

Of waar je hilarische grappen uit je hoofd leert om (kinder)feestjes mee op te leuken. NEE, dat is een vak apart.
Bij clown en coaching leer je door de kunst van het clownen juist om te ZIJN en niet te spelen. En zul je ervaren dat de lijn tussen spelen en zijn tussen echtheid en onechtheid heel dun is.

Dat juist uit het durven voelen, zijn met wat er is, het echte spel ontstaat. En dat is niet gemaakt en bedacht.. en juist daarom soms zo hilarisch dat je letterlijk in je broek piest van het lachen..

En DAAR ligt het bevrijdende clowneske…

Kom je je eigen spontane grappigheid ontdekken?

Moet ik dan zon stomme krulletjespruik op en rond lopen met schmink?

Nee, je hoeft je niet te schminken en die oranje pruik met kleine krulletjes mag je ook thuis laten liggen.

De verkleedpartij met het grote bloemetjestuinpak waar je makkelijk met zn 5en inpast, de felgekleurde schoenen minstens maat 87 en de rood geverfde veels te grote lippen en witte schmink om je ogen is allemaal niet nodig.

Waar gaat het dan wel om?

Het gaat om echtheid, het gaat om verbinding met jezelf en met de ander. En dat zit em niet in kleding en schmink.

Maar in wat je van jezelf durft te laten zien Het is zien en gezien worden.

Kom je HEERlijk schitteren en STRALEND falen op jouw LEEFenspodium?

Kan ik samen met een vriendin, partner en/of met moeder of dochter komen?

Op de allereerste clown en LEEF proeverij was mijn eigen moeder! Haar te zien, te horen en voelen spelen was zo verrassend mooi. We hebben genoten van elkaars zijn, elkaars geluid, bewegingen, hilarititeiten en zachte kwetsbaarheid. En onszelf verrast met onbekende dingen. Het heeft onze relatie mooier en voller gemaakt. Dus JA neem je moeder, je dochter, je partner mee en leer elkaar nog beter en op andere manieren kennen… en ervaar de verbindende kracht van kwetsbaarheid.

Ik wil wel, maar ik twijfel nog…

Dat begrijp ik. Het is ook niet zomaar een weekend. Het gaat over jou, over zichtbaar durven zijn, je zelf te voelen en op je gemak leren zijn bij je eigen emoties. En dat kan je best al wel voelen. Herkenbaar. Als je het fijn vind om even te bellen, dan doen we dat. Stuur me dan even een berichtje met je telefoonnummer dan neem ik contact met je op!

Het lijkt me leuk, maar ook wel spannend…

Vaak gaan deze 2 verschillende belevingen samen op. Was het soms maar OF OF, of het een of het ander… maar het leven is altijd EN EN..

JA het is fijn om te voelen, maar soms ook lastig of zelfs pijnlijk.

Het is HEERlijk om te bulderen van het lachen, maar soms lachen we nog over de dingen heen om onszelf te beschermen.

Het is doodeng om je eigen geluid te horen, maar ook zo lekker bevrijdend

Soms geeft controle de veiligheid die je nodig hebt, maar als je de controle los durft te laten kan je zelf verrassend vrij spelen…

Soms moet je eerst je onveiligheid ervaren om daardoor in een nieuwe veilige setting juist de veiligheid te kunnen voelen die je zo gemist hebt..

Dat is de ambivalentie van het leven..

In het weekend heeft alles bestaansruimte! Mag het allebei in jou bestaan?

Ik kom van ver, waar kan ik overnachten?

Bij deze 2daagse cursus is geen overnachting in begrepen, maar als je van heel ver komt kan je natuurlijk altijd een B&B of een klein hotelletje in de buurt boeken. Ook bestaat er de mogelijk om bij mij thuis te overnachten. Voor 25 E heb je dan een eigen kamer en een ontbijt (en mijn ontbijtjes zijn lekker hoor …) bovendien is het vanaf mijn huis slechts 10 minuutjes rijden naar het theater… En als je het fijn vind om na een intensieve dag gewoon lekker thuis in je eigen bedje te slapen dan moet je dat gewoon doen.. Voel maar wat het beste voor jou is..

Moet ik mijn eigen eten meenemen?

Nee, je hoeft helemaal niks mee te nemen! Ik vind het belangrijk dat we goed voor zelf en ons eigen lichaam zorgen.. Juist op dagen als we zoveel beleven. Daarom verzorg ik met alle liefde de lunch, de gezonde tussendoortjes, de koffie en thee met wat lekkers en de hele dag onbeperkt fruitwater…

Hoe werkt de betaling?

Zodra je aanmelding ontvangen is ontvang je een factuur en deze mag een week voor het speelfestijn voldoen. Kan je niet in 1 x betalen? Geen enkel probleem dan mag je het in 2,3 termijnen betalen.